Кожните проблеми могат да се появят на всяка възраст. Вредната храна,

...
Кожните проблеми могат да се появят на всяка възраст. Вредната храна,
Коментари Харесай

Тази маска с ябълков оцет и сода ме избави от старческите петна и направи кожата ми като кадифе

Кожните проблеми могат да се появят на всяка възраст. Вредната храна, стресът, дерматологичните болести не минават без диря. Те оставят следи по кожата. Но здравото и поддържано лице е фантазията на всеки. За да постигнете стремежи резултат, използвайте домашни маски за лице с ябълков оцет .

Натуралната киселина от ябълките е известна с потребните си свойства.Ако включите ябълков оцет в маската, тя ще почисти кожата от възрастови петна, следи от акне и даже ще отстрани фините бръчки по лицето. Такъв козметичен артикул ще ви коства стотинка, а всички съставни елементи са елементарно налични. Ето няколко рецепти за маски за лице .

Ефектът на ябълковия оцет върху кожата

 

Ябълковият оцет отдавна е скъп поради вкусовите си качества. Но, в допълнение към това, естествената киселина съвършено се оправя с бактерии и гъбички, които интензивно се развиват по повърхността на кожата.

Не забравяйте, че ябълковият оцет съдържа доста значими за кожата витамини и минерали. Ако се употребява вярно, киселината възстановява киселинно-алкалния баланс. И кожата ви ще стане гладка и копринена .

Маска за акне

Ако ви е писнало от мазния искра на лицето ви и акнето не отшумява, използвайте тази маска. Тя прави матирана кожа , порите се свиват, а лицето става по-чисто

Съставки

2 с.л. овесена каша
2 ч.л. пчелен мед
4 супени лъжици ябълков оцет

 

Приложение

Смелете овесена каша до брашно. Добавете мед и оцет, разбъркайте добре. Почистете лицето си от козметика и нанесете маска. Оставете за 20 минути, след което изплакнете с топла вода. Завършете с овлажняващ немазен крем.

Маска за разтегливост

Възстановява еластичността , подхранва и освежава изтощената кожа на лицето, шията и деколтето.

Съставки

1 дребна краставица
3 супени лъжици зехтин
1 яйчен жълтък
1/3 ч.л. ябълков оцет

 

Приложение

Настържете краставицата на средно ренде. Изстискайте сока и го прибавете към сместа от зехтин, жълтък и оцет. Нанесете маската върху кожата и след 15 минути изплакнете с топла вода.

Лосион за кожа, благоразположен към омазняване

Сместа съвършено се съхранява в ледник до 3 дни. Това е бърза помощ за мазна кожа само с две съставки.

 

Съставки

5 супени лъжици силен зелен чай
1 супена лъжица ябълков оцет

 

Приложение

Смесете течности и избършете лицето си с тях един път дневно преди лягане.

Маска за избелване на лицето

Незначителните дефекти на кожата могат да бъдат отстранени, в случай че употребявате тази маска. С течение на времето тонът на лицето се изравнява, а петна и дребни белези от акне изчезват.

Съставки

0,5 л вода
1 ч.л. ябълков оцет
0,5 лимона
1 супена лъжиц пчелен мед
2 с.л. сода

Приложение

Изцедете сокът от лимона, смесете го с вода и оцет. Сипете содата в дълбока купа и постепенно изсипете течната примес. Трябва да получите течна маса. Добавете към него мед и разбъркайте. Нанесете маската върху лицето, изплакнете след 10 минути с топла вода и по-късно изплакнете със студена.

Всеки вид кожа се нуждае от собствен самостоятелен метод. Трудно е да се откри универсално лекарство за всички проблеми. Но домашните маски за лице от доста години оказват помощ за запазването на хубостта на кожата. Не забравяйте да ревизирате състава за алергии, това е доста значимо! Надяваме се, че маските с ябълков оцет ще създадат кожата ви съвършена.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР